Kako je feminizam uništio muškarce

Usamljeni Muškarac
Usamljeni Muškarac

Juče mi je neko na Facebooku rekao da feminizam uzdiže žene na račun muškaraca, da feministička agenda potvrđuje ženskost dok momcima oduzima muškost.

Bio je u pravu .

Muškarci su usponom feminizma postali drugorazredni. Nejednakost i diskriminacija su postali deo svakodnevnog života muškaraca.

Zbog feminizma, muškarci više ne mogu da hodaju ulicom bez straha da će im biti dobacivano, da će biti maltretirani, i čak seksualno zlostavljani od strane žena. Kada je on napadnut, muškarac je okrivljen za napad – način na koji je obučen govori da je sam to “tražio”.

Zbog feminizma, nema više velikih hrišćanskih konferencija o tome kako da se muškarci ponašaju kao muškarci, gde hiljade muškaraca može da slavi svoju muškost i Isusa (a možda i da se rugaju ženskim stereotipima).

Zbog feminizma, crkvenim govornicama i javnim nastupima često dominiraju žene. Muškarci se podstiču da samo služe za negovanje dece ili u kuhinji. Ponekad se muškarcima čak govori da ćute u crkvi.

Zbog feminizma, žene zarađuju više novca nego muškarci za iste poslove.

Zbog feminizma, sve više je teško naći film sa herojskom muškom ulogom. Većina filmskih hitova se temelji na hrabroj ženi koja čuva svet i simbolički dobija muškarca kao trofej za njena dostignuća.

Zbog feminizma, ženski profesionalni sport je masovno profitabilan a žene su globalni idoli. Muškarci se samo kratko pojavljuju, pre komercijalne pauze, kada ih se njihova muška tela prikazuju kao objekti.

Zbog feminizma, troškovi kontrole rađanja su pokriven za žene bez pitanja ili debate, dok se muškarci moraju boriti da bi osiguravajuća društva platila njihove recepte za Viagru. Kada muškarci progovore o tome,  lideri “porodičnih vrednosti” desnog krila ih nazivaju “kurvama” i “droljama”.

Zbog feminizma ,muško telo je stalno pod budnim okom javnosti . Ako se muškarac pojavi u toplesu na televiziji, nastaje nacionalni skandal koji dovodi do ogromnih kazni i bojkota. Blogeri redovno pišu o tome kako moramo da budemo svesniji načina na koje naša odeća  dovodi žene u iskušenje da počine greh. Satiričari insistiraju da šorcevi “nisu zaista pantalone” i onda muškarci moraju da se pokrivaju, jer “niko ne želi da to vidi”.

Zbog feminizma, muškarci nemaju predstavnika u Beloj kući, a žene drže preko 80 % mesta u Kongresu. Kada se muškarac kandiduje na izborima, o njegovom fizičkom izgledu i odeći se raspravlja skoro koliko i o njegovoj politici i idejama.

Zbog feminizma, muškarci moraju da se izbore da se njihov glas čuje u javnoj sferi. U pitanjima teologije, politike, nauke i filozofije, ženska perspektiva se često smatra standardnom, normalnom, i nepristrasnom.  Muška perspektive se odbacuju zbog toga što su previše subjektivne ili previše emotivne. Kada progovorimo, mi muškarci smo često iskjučivani kao ljuti, buntovni, subverzivni, ili opasni.

Ali ostanite jaki, braćo .

Jednog dana ćemo svi biti jednaki.

Šta god da radite , nemojte čitati “Feminističkog Isusa“. To je knjiga puna ideja koje će nastaviti da ugnjetavaju i štete muškaracima – ideja kao što su “žene su takođe ljudi” i “dostojanstvo i prava žena su podjednako važni kao i dostojanstvo i prava muškaraca”.

[ Napomena : Napisao sam nastavak sa poreklom ove priče: “Kako sam postao Feministički Isusovac” ]

[ Slika : zubr ]
Tekst preveden sa: redemptionpictures.com

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s